Lånevirkomhed støtter op om lokalt landbrug

9 jul, 2023

Lånesammenligningstjenesten GoLoan A/S har valgt at støtte op om vores foretagende og det sætter vi meget pris på. Fra tid til anden modtager vi støtte fra uventede kanter, men som GoLoan, der tilbyder sammenligning af forbrugslån og samlelån, er der meget langt deres kerneforretning til landbruget.

Lånevirkomhed støtter op om lokalt landbrug

Præsentation af GoLoan A/S

GoLoan A/S driver en hjemmeside, hvor du, som nævnt, kan indhente tilbud fra forskellige banker til privat brug. De tilbyder både muligheden for at låne penge i form af forbrugslån eller at samle dine eksisterende lån i ét større lån (et samlelån).

Forbrugslån kræver ingen yderligere forklaring, men ser vi på samlelånet, er det ukendt for mange danskere fortæller GoLoan.

Formålet med samlelånet er at tage gæld fra flere forskellige lån og samle det i ét større lån, hvilket har flere fordele. Du får både en lavere rente når lånebeløbet bliver større, hvilket det helt automatisk gør, når du samler alle dine lån i ét. Derudover betaler du kun gebyrer for ét lån, frem for mange, og du skal også kun overskue ét lån fremover.

GoLoan blev stiftet for få år siden i Danmark af Danske iværksættere, men har allerede rundet 50.000 brugere og over 400.000 låneansøgninger alene i Danmark.

Hvordan hænger lån og lokalt landbrug sammen?

Sammenhængen om lån og lokalt landbrug er svær at få øje på, og GoLoan nævner også selv, at det er meget begrænset, hvad de har med lokal landbrug at gøre i deres hverdag.

Ikke desto mindre ønsker GoLoan at være en bæredygtig online tjeneste til at sammenligne lån, og ét af de områder, som de mener, at der skal gøres mere for, er at støtte op om at købe lokalt, herunder at støtte det lokale landbrug.

GoLoan fortæller, at deres forretning ikke lægger op til at pejle folk i retning af at låne penge til grønne formål. I denne artikel ønsker de dog at slå et slag for de bæredygtige tiltag, som man kan låne til, da læserskaren nok har en større interesse for dette emne. Derfor nævner de også, at der er mange måder at benytte et lån på, så man skaber en bedre verden for næste generation. 

GoLoan fortæller “Hvis vi tager det lokale landbrug, så ser vi p.t. mange ansøgninger om lån til sommerferien. Her kan man med fordel tage et sted hen i Danmark og støtte op om det lokale landbrug og de andre lokale forretninger i området.” 

Vi har efterfølgende undersøgt GoLoans hjemmeside og set at de rent faktisk har en artikel, der specifikt omhandler lån til ferie og rejse, som du med fordel kan læse, hvis du også er i ferie-mode.

GoLoans planer om at hjælpe det lokale landbrug i fremtiden

I fremtiden fortæller GoLoan, at de oveni forbrugslån og samlelån også kommer til at tilbyde erhvervslån. Det har længe været tanken, at GoLoan skulle udvikle en platform, som også kunne hjælpe mindre erhvervsdrivende, herunder de lokale mindre gårde med at sammenligne lånetilbud fra diverse udbydere af erhvervslån.

GoLoan fortæller, at det også er muligt at låne penge via dem i dag, hvis man er erhvervsdrivende, men at et forbrugslån generelt er mindre og dyrere at optage end et erhvervslån. De ser altså stadigvæk ansøgninger fra gårde og landmænd, men det er begrænset, hvor gode tilbud de kan indhente, da der ikke er tale om deciderede erhvervslån.

GoLoan nævnert selv, at det er en blanding af ÅOP-loftet og kravet om kreditværdighed, der er den indirekte, men nok fulde, årsag til, at der endnu ikke er blevet udviklet lånesammenligning til erhvervslån hos dem endnu. Loftet over ÅOP har nemlig sat begrænsning på, hvor meget bankerne kan tage i renter og bebyrer, og dermed også hvilken kommission GoLoan kan få fra bankerne. Den største årsag er dog, at de lovmæssige stramninger på kreditvurderingen har ført til, at langt færre personer kan blive godkendt til at få et lån. Der går derfor i dag langt flere ansøgninger på at få en låneansøger igennem nåleøjet hos bankerne, og da GoLoans forretningsmodel er, at de får en kommission fra bankerne, når de henviser en ansøger, der får udbetalt et et lån, så falder indtægterne også den vej.

“Lån til mindre erhverv er et betydeligt mindre område end lån til private, og stamningerne har også ramt de mindre erhvervsdrivende. Derfor er vi nødt til at få forbrugslån og samlelån på benene, før vi har ressourcer til at tage fat på erhvervslån til SMVer”, Fottæller GoLoan.