Kan hamstere overleve i det fri på landet?

4 okt, 2022

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er stor forskel på at have en hamster i et bur og en hamster i det fri. En hamster i et bur har en masse ting, den kan bruge sine dage på som f.eks. at kravle rundt i dens legetøj eller spise godt fra sin fodringstang, mens en hamster i det fri har masser af udfordringer og muligheder for at fordybe sig på jagt efter insekter, kravl rundt i højderne eller blot sidde i solen. På den anden side, skal du være sikker på, at du kan tilbyde din hamster alt det den har brug for, hvis du vælger en hamster til at leve i det fri. Dette indebærer blandt andet, at du skal tænke over, hvor du vil have hamsteren skal opholde sig og hvor meget plads den har brug for samtidig med, at du skal overveje og købe nogle redskaber til pleje af din hamster som f.eks. til fodring eller et legetøj. Hvis du er interesseret i at vide mere om de forskellige muligheder for plads og redskaber, samt hvor der er hamstere til salg i Danmark så læs med herunder.

Plads

Når det kommer til plads, så er der ikke en bestemt mængde, der er rigtig. Det kommer faktisk meget an på, hvor mange hamstere, du har, og hvor meget de bevæger sig. Hvis du har en enkelt hamster, så kan du godt vælge at placere den i en lille kasse, men det er vigtigt, at der er plads til, at den kan bevæge sig i sin lille kasse og også til at du kan tilføje fodring og legetøj i den. Det er dog vigtigt, at du lukker kassen, så den ikke kan komme ud, hvis du ikke er med. Husk, at hamsteren ikke er fri som fuglen.

Redskaber

Hvis du har en enkelt hamster, så kan du godt vælge at placere den i en lille kasse, men det er vigtigt, at der er plads til, at den kan bevæge sig i sin lille kasse og også til at du kan tilføje fodring og legetøj i den. Det er dog vigtigt, at du lukker kassen, så den ikke kan komme ud, hvis du ikke er med. Dertil kan du også have brug for en eller flere sække med frøblanding, hvis du ikke vil lave det selv. Det er dog vigtigt, at du vælger et godt produkt, hvis du vælger at købe en sæk, da det ikke er alle, der tilbyder den samme kvalitet, og det er vigtigt, at din hamster får det, der er bedst for den.